Ketogen kost nackdelar och fördelar 2020 / 2021.

Ketogen kost nackdelar och fördelar 2020 / 2021.

Vad är den ketogena kosten i alla fall?

Ketogen kost nackdelar och fördelar 2020 / 2021

Du måste vara medveten om att kroppen använder socker i form av glykogen för att fungera.

Ketodieten som är extremt begränsad i socker tvingar din kropp att använda fett som bränsle istället för socker, eftersom det inte får tillräckligt med socker.

När kroppen inte får tillräckligt med socker för bränsle, tvingas levern att förvandla tillgängligt fett till ketoner som används av kroppen som bränsle – därav termen ketogen.

vad är keto diet


GRATIS keto Diet Ebook

skriv in din email så vi kan skicka gratis Ebook till dig

Denna diet är en fettrik diet med måttliga mängder protein. Beroende på ditt kolhydratintag når kroppen ketos på mindre än en vecka och stannar där.

Eftersom fett används i stället för socker som bränsle i kroppen är viktminskningen dramatisk utan någon förmodad begränsning av kalorier.

Ketodieten är sådan att du bör sträva efter att få 60-75% av dina dagliga kalorier från fett, 15-30% från protein och endast 5-10% från kolhydrater.

Detta innebär vanligtvis att du bara kan äta 20-50 gram kolhydrater på en dag.

Vilka är fördelarna med ketodieten?

Om du undrar om denna diet är säker, kommer dess förespråkare och de som har uppnått sina mål för viktminskning säkert överens om att det är säkert. Bland fördelarna med ketodieten kan du förvänta dig: 

Ketogen kost nackdelar

 1. Viktminskning
 2. Minskade eller inga sockertoppar
 3. Aptitkontroll
 4. Krampreglerande effekt
 5. Blodtrycket normaliseras hos patienter med högt blodtryck
 6. Minskade migränattacker
 7. Typ 2-diabetespatienter på denna diet kanske kan minska sina mediciner
 8. Några fördelar för dem som lider av cancer

Förutom de fyra första finns det inte tillräckligt med bevis för att stödja dess effektivitet eller på annat sätt för andra sjukdomar, eftersom mycket mer forskning krävs på lång sikt.

7 fördelar med Keto-dieten

 

Till skillnad från andra dieter som erbjuder utövare en viktförlustfördel och lite annat kommer ketodieten med flera fördelar.

Viktminskning

Utan tvekan är viktminskning det primära målet för ketodieten. Det fungerar eftersom det får kroppen att titta på sina fettreserver för att driva sin ämnesomsättning. Det kan dock vara intressant att gå djupare in i processen.

När kroppen är berövad kolhydrater, kommer den i ett tillstånd av ketos. Blodsocker och insulinnivåer faller när det händer. När kroppen tappar energi i fettcellerna släpper de avsevärda mängder vatten, vilket ger en stor viktminskning. Fettcellerna kan sedan komma in i blodomloppet och komma till levern, där de förvandlas till ketoner för energiprocess. Så länge din diet låter dig stanna i ett kaloriunderskott får du njuta av viktförlustfördelarna med ketodieten.

Det tar kanten av din aptit varför ketogen kost ?

När din diet inte är tung på kolhydrater, kommer du att upptäcka att du inte vill lika mycket mat som tidigare. Många människor som går på ketodieten kan fasta större delen av dagen och äter bara vid måltiderna. De är helt enkelt inte lika hungriga som tidigare.

Förbättrad förmåga att fokusera

När du väljer en vanlig diet som sätter kolhydrater i kroppen, måste din hjärna hantera ökningen och sänkningen av sockernivåer som händer som ett resultat. Inkonsekventa energinivåer kan göra det svårt för hjärnan att fokusera. Med ketodieten är energikällan dock konstant och konsekvent. Hjärnan kan bättre hålla fokus.

Du känner dig mer energisk

När du äter en vanlig diet är kroppen alltid på väg att ta slut på energi. Du måste ständigt äta och tanka. Med en keto-diet tappar kroppen dock sina fettreserver, en nästan oändlig energikälla. Kroppen kan då hålla konstant energinivå under hela dagen. Resultatet är att du känner dig mycket mer energisk.

Det hjälper dig att bekämpa diabetes

När du lider av typ II-diabetes upplever din kropp höga nivåer av insulin. Eftersom ketodieten tar överflödigt socker från din diet hjälper den att stabilisera HbA1c-räkningarna och vända typ II-diabetes.

Du får förbättrade nivåer av bra kolesterol

HDL-kolesterol hjälper till att bli av med kroppens dåliga kolesterolreserver. När du är på keto sjunker kroppens triglyceridnivåer och dina HDL-kolesterolnivåer ökar.

Du får bättre blodtryck

När du är på ketodiet sjunker det ditt blodtryck. Många på ketodieten upplever att de kan sluta ta blodtrycksmedicin helt.

Ketodieten kan förändra en persons liv. Det är inte heller en svår diet att gå vidare. Det finns många bra recept för ketodieten. Allt som krävs är villigheten att ge den en bild.

Du får bättre blodtryck

När du är på ketodieten, sänker det ditt blodtryck. Många på ketodieten tycker att de helt kan sluta ta blodtrycksmedicin.

Ketodieten kan förändra människans liv. Det är inte heller en svår diet att komma på. Det finns många bra recept på ketodieten. Allt som krävs är villigheten att ge det ett skott.

 

Varför är jag utmattad av keto-dieten?

Finns det några biverkningar av denna diet?

När du börjar keto-dieten kan du drabbas av ketoinfluensa.

Dessa symtom kanske inte uppträder hos alla människor och börjar vanligtvis några dagar efter att ha varit på dieten, när din kropp är i ett tillstånd av ketos.

Några av biverkningarna är:

 • Illamående
 • Kramper och magont
 • Huvudvärk
 • Kräkningar
 • Diarré och / eller förstoppning
 • Muskelkramp
 • Yrsel och dåliga koncentrationer
 • Sömnlöshet
 • Kolhydrater och sockerbehov

Det kan ta upp till en vecka att avta när din kropp vänjer sig vid den nya dietregimen.

Du kan också drabbas av andra problem när du börjar ketodieten – du kan upptäcka att du har ökat urinering, så det är viktigt att hålla dig väl hydrerad. Läs mer om Custom keto diet plna 

Du kan också drabbas av ketoandedräkt när din kropp når optimal ketos och du kan använda munvatten eller borsta tänderna oftare.

Vanligtvis är biverkningarna tillfälliga och när kroppen väl har anpassat sig till den nya kosten bör dessa försvinna.

Hur säker är ketodieten?

Precis som alla andra dieter som begränsar livsmedel i specifika kategorier, är ketodieten inte utan risker.

Eftersom du inte ska äta många frukter och grönsaker, bönor och linser och andra livsmedel, kan du drabbas av brist på många viktiga näringsämnen.

Eftersom kosten innehåller mycket mättade fetter och om du njuter av de “dåliga” fetterna kan du ha höga kolesterolnivåer, vilket ökar din risk för hjärtsjukdom.

På lång sikt kan ketodieten också orsaka många näringsbrister eftersom du inte kan äta korn, många frukter och grönsaker och missa fiber som bland annat viktiga vitaminer, mineraler, fytonäringsämnen och antioxidanter.

Du kan drabbas av mag-tarmbesvär, sänkt bentäthet (inga mejeriprodukter och andra källor av kalcium) och njure- och leverproblem (kosten lägger extra stress på båda organen)

Keto äggula recept: 5 läckra alternativ

Vad är nackdelarna med ketogena dieter? Ketogen kost nackdelar.

Förmodligen den enda nackdelen med att gå på en ketodiet är ketoinfluensa, vilket är några symtom och biverkningar som du upplever under de inledande faserna av att börja med en ketodiet. Om du råkar uppleva något av dessa symtom, oroa dig inte, det är din kropp som anpassar sig till kolhydratbegränsningar.

Hur vet du om du har ketoinfluensa? du kan uppleva symtom som huvudvärk, hjärndimma, hunger, illamående, irritabilitet, förstoppning eller trötthet.

Ketofluensan varar i några dagar och du kan minska biverkningarna genom att se till att du får tillräckligt med sömn och vätskor.

Hur får man tillräckligt med kalium på Keto?

slutsats

så är det att applicera en anpassad Keto-diet? Absolut! Men som jag redan har nämnt måste du först konsultera din läkare innan du försöker en ketogen diet så att du kan se till att den är optimal för dig, speciellt om du har problem med lever, bukspottkörtel, sköldkörtel eller gallblåsan.

Jag känner också behovet av att betona att det inte är så enkelt att gå på en ketogen diet som det kan komma över och du kanske inte gillar det under de första stadierna, eftersom du kan utveckla ketofluensa. Men om du har viljan och beslutsamheten att göra det, kommer du att uppleva utmärkta resultat på kort tid.

 

Lämna ett svar