vad är ketogen kost? – 8 veckors anpassad Keto dietplanöversikt
ketogenic diet

vad är ketogen kost? – 8 veckors anpassad Keto dietplanöversikt

 

Vad är ketogen kost?

Nyligen har ett nytt namn dykt upp, ketodieten. I Keto-planen rekommenderas att kosten innehåller lite kolhydrater och måttlig protein och fett. Tanken är att finjustera näringsintaget så att kroppen går in i ketosens metaboliska tillstånd.

När kroppen inte längre har glykogensockerlagring för att driva sina energibehov kommer den in i ett tillstånd av ketos. Utan socker har kroppen inget annat val än att använda sin fettlagring för att övervinna det. Levern omvandlar fettreserver till ketoner, som presenteras för kroppen som en energikälla. Det är därför keto-proceduren är ett bra sätt att gå ner i vikt. vad är ketogen kost?

Värför ketogen diet/kost? och  Hur fungerar ketodieten?

Att lägga till mer fett i kosten kan orsaka viktminskning, vilket verkar kontraintuitivt. Vanligtvis innehåller din diet mycket kolhydrater, som kan brytas ned till glukos eller blodsocker för energi. När glukos kommer in i blodet släpper kroppen ut insulin och lagrar överflödigt glukos som fett. Ju fler kolhydrater, desto mer glukos.

Ju mer glukos, desto mer insulin, desto mer insulin, desto mer fett. Fördelen med en ketodiet är att när din diet innehåller mycket fett och låga kolhydrater, kommer det inte att finnas några insulinpinnar och du kommer inte att öka fettreserverna. Istället bryts fettet ner från kosten och lagras sedan som ketoner (“keton” är förkortningen för “keton”). Liksom glukos kan ketoner också användas för att komplettera energi och hålla din kropp aktiv utan att öka blodsockret eller tillsätta för mycket fett. Fördelarna med en ketodiet är enorma. 

vad är keto diet


GRATIS keto Diet Ebook

skriv in din email så vi kan skicka gratis Ebook till digvad är ketogen kost?

 

 

vem har skapat programmet?

Den anpassade keto-dietplanen skapades av nutritionisten och fitnessexperten Rachel Roberts, hon kämpade med viktminskning och hälsoproblem tills hon försökte olika andra viktminskningsplaner och misslyckades och bestämde sig för att utforma sin egen plan. Rachel Roberts tror att en hälsosam livsstil börjar med en hälsosam kost.

Hon ägnade all sin kunskap och erfarenhet åt utformningen av Custom Keto Diet, en dietplan som uppfyller användarnas individuella behov. Senare var hennes plan mycket framgångsrik.

 

vad är ketogen kost? Fördelarna med en ketogen kost

Den ketogena dieten avser en diet som konsumerar mycket fett, tillräckligt med protein och låga kolhydrater. Målet är att förlora kroppens glykogenreserver, så att det beror på fett och protein för energi, och sedan utvecklar kroppen ketos, vilket är ett metaboliskt tillstånd där levern producerar en stor mängd ketoner som ett alternativt bränsle för hjärnan.

Denna form av bantning är mycket populär, med dussintals bilder av resultaten som cirkulerar på sociala medier. Det här är några av fördelarna med ketodieten och hur den kan hjälpa dig att uppnå dina mål.

Viktminskning (ketogen kost)

Många studier har visat att personer med en låg fetthalt, lågt kolhydratdiet bränner fett snabbare än människor som har en kolhydratrik diet. Detta beror främst på att sänkningen av insulinnivåerna orsakad av en lågkolhydratdiet (ketoner) hjälper till att avlägsna överflödigt vatten från kroppen.

Under ketos kommer du att känna dig mindre hungrig, vilket är mycket fördelaktigt för att kontrollera kaloriintaget och främja den totala viktminskningen. Det har noterats att en diet med låg kolhydrathalt också är effektiv för att minska visceralt fett som huvudsakligen lagras i bukhålan.

 

Kan frukt ätas på en ketogen diet?

 
Frukt-1 Även om frukt i allmänhet anses vara hälsosam innehåller den mycket kolhydrater och socker, medan grönsaker inte gör det.
Om du använder en ketogen diet bör du därför undvika att äta frukt. Vissa bär är ett undantag och kan ätas i små mängder.
 
De bästa valen är björnbär, hallon och jordgubbar, som ger 5-6 gram kolhydrater per 100 gram bär. Som du kan se i den här guiden innehåller många andra frukter dubbelt eller tre gånger så mycket frukt och bär, och de är de bästa och värsta när det gäller kolhydratinnehåll.
 
Kom ihåg att bär inte innehåller några näringsämnen som grönsaker och andra livsmedel med lågt kolhydratinnehåll inte kan ge. Därför är det inte nödvändigt med bär i en ketogen diet. Faktum är att om du är insulinresistent är det bäst att ge upp.

 

Hur länge kan du äta en ketogen diet?


Så länge du vill ha det och njut av det.

 

 

Kan jag äta en ketogen diet som vegetarian eller vegetarian?

Den ketogena kosten är effektiv för många människor som inte äter kött, beroende på andra typer av livsmedel som ingår i kosten. Mjölk-ägg-vegetarisk diet innehåller mejeriprodukter och ägg, medan mjölk-vegetarisk diet äter mejeriprodukter men inte ägg. Det finns också en grupp som kallas pescetarian, som inkluderar fisk, men undviker andra typer av kött. Ketogenes som vegetarian är helt genomförbart, men det kan vara lite utmanande först.  

 

Kan du bygga muskler på en ketogen diet?

Ja.

 

Vad är skillnaden mellan LCHF och en ketogen diet?

Keton är synonymt med strikt LCHF. I kosten betonas också begränsningen av proteinintaget och förlitar sig främst på fett som energikälla. Ketoner kan kallas extremt strikt LCHF.

 

Ska du rikta in dig på höga ketonnivåer för att påskynda viktminskningen?

Ja, inte alls. Att äta mindre kolhydrater, äta mindre protein och fasta regelbundet är bra för viktminskning. Du sänker insulin och ökar ketoner. Att lägga till extra fett för att öka ketonhalten kommer inte att orsaka viktminskning.

Det lägger inte heller till MCT-olja för att öka ketoner eller konsumera “exogena” ketontillskott.

Dessa metoder kan faktiskt sänka viktminskningen genom att tillhandahålla alternativa bränslen för kroppen att använda istället för att lagra kroppsfett. Om du vill gå ner i vikt kan du bara använda följande metoder – med MCT-olja eller exogena ketoner under hunger eller träning (inte relaterat till viktminskning).

 

Vid vilken tid på dagen ska ketonnivån mätas?


För att kunna jämföra är det bäst att utföra testet vid samma tid varje dag, helst fasta. Att göra mätningar på morgonen före frukost gör det lättare att jämföra resultaten varje dag. Före lunch är ett annat alternativ, så länge du fastar.

 

"vad

Mental prestanda

Ketoner från en lågkolhydratdiet är en mer effektiv energikälla än glukos. Studier har visat att de kan förbättra kognitiv försämring och till och med kan hjälpa till att behandla Alzheimers och Parkinsons. En fettfattig diet hjälper till att upprätthålla den viktiga balansen mellan Omega 3 och Omega 6, vilket är viktigt för att optimera hjärnans funktion.

Dessutom kan ketos öka mitokondriell produktion och adenosintrifosfat i hjärnminnesceller, vilket förbättrar mental prestanda och klarhet.

Minskad risk för kronisk sjukdom

Den ketogena kosten kan förbättra kroppens förmåga att motstå olika tillstånd. Genom att minska inflammation och förbättra mitokondriell funktion kan det bidra till att minska risken för mer kroniska sjukdomar.

Cancerceller har vanligtvis onormala mitokondrier och behöver öka tillförseln av glykogen, på grund av mitokondriell dysfunktion kan de inte använda ketoner för att ge energi. Därför gör ketos det möjligt att mata normala celler under svält.

Förbättrad blodtryck

Högt blodtryck ökar avsevärt risken för många sjukdomar och är den främsta dödsorsaken över hela världen. Kolhydrater med lågt kolhydratinnehåll är mer effektiva än fettfattiga dieter för att sänka blodtrycket. Faktum är att vissa människor hävdar att det är lika effektivt som att ta medicin. Tillsammans med viktminskningen orsakad av ketogen diet kommer det definitivt att förbättra kardiovaskulär hälsa och funktion avsevärt.

Flera studier inom näringsvetenskap har visat att denna form av bantning kan ha en mycket positiv effekt på din allmänna hälsa och kroppsfunktion. Så länge du kan hitta ett sätt att upprätthålla disciplin, är belöningar tillräckliga. För dem som inte kan få många resultat genom traditionella metoder är ketonstrategin definitivt värt att överväga.

 

Vår anpassade måltidsplanstjänst var utformad för att hjälpa män och kvinnor över hela världen att vända sina liv och ta hand om deras hälsa och figur. Den anpassade keto-dieten är en helt ny produkt som gör det möjligt för någon att skapa en helt egen keto-dietplan baserat på deras matpreferenser, dagliga aktivitetsnivåer, längd, vikt och målviktmål.

Vi använder vetenskaplig forskning och beprövade studier för att skapa anpassade ketogena dietplaner som maximerar fettförbränning via rätt kalorier och makronäringsämnen för varje individ. Kundernas keto-dietplan är tillgänglig för åtkomst omedelbart efter betalning.

Vår skräddarsydda måltidsplanstjänst är utformad för att hjälpa män och kvinnor över hela världen att förändra sina liv och ta hand om deras hälsa och figur. Custom Keto Diet är en helt ny produkt som gör det möjligt för alla att utveckla sin egen keto-dietplan baserat på sina livsmedelspreferenser, dagliga aktivitetsnivå, längd, vikt och målviktmål.

Vi använder vetenskaplig forskning och beprövad forskning för att skapa en anpassad ketogen dietplan för att maximera fettförbränning med rätt kalorier och makronäringsämnen för alla. Kundens keto-dietplan kan användas omedelbart efter betalning.

vad är ketogen kost?

 


Klicka här för att se Custom Keto diet plan nu !

Ketoner finns överallt. Det är en ny motor, en ny favorit bland dem som vill gå ner i vikt och ett nytt offer för hat som sprutas av matpyramiden i den konventionella medicinska industrin. Även om ketodieten inte kan bota alla sjukdomar på planeten, kan den bota många fruktansvärda sjukdomar mycket bra.

Så låt oss dyka in i vetenskapen, skilja fakta från fiktion och titta på fördelarna med en ketodiet.

Fördel nr 1: viktminskning

Okej, det här är inte förvånande, men det här är en av de vanligaste anledningarna till att människor börjar äta en ketodiet. Så varför är den ketogena kosten vanligtvis lättare att gå ner i vikt än andra vanliga dieter? Av alla följande skäl:

• Ketodieten innehåller cirka 75% fett, 20% protein och 5% eller mindre kolhydrater. Högt fettinnehåll och brist på socker innebär minskat begär, brist på blodsockersvängningar och stimulering och ökad mättnad. Tillfredsställelse = äta mindre.

Många människor är också matkänsliga för korn, till och med glutenfria, så att eliminera dem kommer att leda till ökad absorption av mineraler som magnesium och kalium, vilket i sin tur innebär att din kropp är mer näringsrik och har matbehov Också mindre.

• keton. När ditt blodsocker börjar ta slut, kommer din kropp att vända sig till glykogenlagret för energi. Normalt, när din glukos tar slut innehåller glykogenlagringsområdet cirka 2000 kalorier “reserv” energi. Precis som en smart maskin kommer din kropp att ta slut på glykogenlagring och sedan omvandla den till fett i kroppen som bränsle.

Viktig anmärkning: Oavsett hur mycket ost eller superkolhydratfettbomber du måste behandla, kan du inte äta all ketogen diet.

Om du äter mer kalorier än du behöver, går du inte ner i vikt. Var snäll och koncentrera dig på din diet och skär i tunna skivor gräsmatat kött, smör, ägg, avokado, mycket gröna grönsaker och korsblommiga växtfetter och matcha dem med ketodesserter, mejeriprodukter och godis.

Fördel nr 2: hjärnfunktion

Dålig hjärnfunktion som du kan ha upplevt kan leda till minskad arbetseffektivitet, vilket i sin tur innebär att chefen är olycklig, otillräcklig arbetstillfredsställelse, önskan om energi och frustration. Detta är den hemska dominoeffekten. Den ursprungliga ketogena kosten initierades av Dr.

Russell Wilder i början av 1900-talet för att behandla epilepsi. Framgångsgraden är fantastisk och används fortfarande för att behandla epilepsi och andra hjärnsjukdomar. Studier har också visat att ketoner är effektivare hjärnbränslen än glukos.

Fördel 3: Potentiella cancerfördelar

En studie visade att implementeringen av en ketogen diet ledde till en signifikant ökning av överlevnadstiden och långsammare tumörtillväxt.

Sammanfattningsvis.

Om du läser den här artikeln nu, oavsett om du är fysiskt eller mentalt (överviktig, autoimmun sjukdom, sköldkörtelsjukdom, trötthet, hjärndimma), kan du känna någon form av smärta. Använd den här informationen, hoppa inte bara över den och håll den kvar och säg “det är bra för vissa människor” för att motivera dig till förändring.

 

 
 

Lämna ett svar