Varför är jag utmattad av keto-dieten ? 2020/2021
keto diet

Varför är jag utmattad av keto-dieten ? 2020/2021

Så du är bara ett par veckor i din keto-dieten och du är redan på väg att sluta.

Du är trött och utmattad hela tiden, både fysiskt och mentalt. Det verkar som om du känner dig sämre än innan du började på keto. Men varför?

I den här artikeln är jag här för att prata om de främsta anledningarna till varför du ständigt känner dig utmattad på keto-dieten och lösningar på hur du kan förbättra din livsstil runt om.

Men först, låt oss börja med grunderna.  

vad är keto diet


GRATIS keto Diet Ebook

skriv in din email så vi kan skicka gratis Ebook till dig

 

Keto-dieten och dess fördelar

 

Enkelt uttryckt är keto-diten en diet med lågt kolhydratinnehåll.

Vetenskapen om det är detta: kroppen kan köra på två olika bränslen.

Det ena är socker (eller glukos) från kolhydraterna vi äter, och det andra är fett.

Som standard prioriterar vår kropp att bränna socker.

Men med keto-dieten, eftersom vi avsevärt minskar vårt intag av kolhydrater, har vår kropp inget annat val än att bränna fett.

De goda nyheterna? Att bränna fett är mycket effektivt för att producera energi till din kropp.

Att drivas av fett, ett tillstånd som kallas ketos, har massor av fördelar.

Du förbränner bokstavligen fett dygnet runt, även under sömnen, och allt stöds av din egen kropp.

Det är den perfekta viktminskningstekniken och skulle vända ditt liv till det bättre om det görs rätt.

 

Fördelar med Keto-dieten

 

Keto-dieten har varit ett av de bästa sökresultaten för viktminskning, med över en miljon google-sökningar varje månad.

Det har studerats noga av toppnäringsexperter och läkare och har ökat betydligt med sociala medier och dietgemenskapen de senaste åren. Trots det har keto-dieten, eller åtminstone begreppet keto-dieten, funnits i över ett sekel.

Människor gör det och har gjort allt för att det fungerar. Det är vad det verkligen handlar om. 

 

Lär dig mer om Custom keto diet plan ==)

Här är några av fördelarna med keto-dieten :

 

 • Kan hjälpa till med viktminskning
 • Kan minska risken för vissa cancerformer och metaboliska
 • störningar
 • Kan minska anfall
 • Dina energinivåer kan stiga avsevärt
 • Kan undertrycka din aptit

Många valde keto-dieten för att förbättra deras trötthet. Men som alla andra övergångsfaser och dietrutiner kanske övergången till keto inte är så smidig som alla säger att den är. Ibland kände du dig ännu värre än innan du började.

I de kommande avsnitten kommer jag att lista de fyra främsta anledningarna till varför du känner dig så utmattad eller trött hela tiden och tips om hur du fixar dem.

Följ bara dessa tips så kan du säga adjö till keto-trötthet och skörda alla fördelarna med denna underbara diet!

 

“Varför är jag utmattad på Keto-dieten”

 

Det finns en förklaring till varför du känner dig så utmattad på keto-dieten, och detta kan lätt åtgärdas. Låt oss gå igenom dessa skäl tillsammans.

Orsak 1: Mineralutarmning

Du har nog hört talas om ketoinfluensan. Ketofluensan, även känd som kolhydratsinfluensan, är inte en riktig influensa; det är bara en grupp symtom förknippade med att kroppen anpassar sig till en ketogen diet.

Den drastiska minskningen av kolhydrater kan bli en ganska chock för våra kroppar. Vissa kan uppleva abstinensliknande symtom som illamående, förstoppning och huvudvärk. Förutom utmattning och sockerbehov.

Med andra ord, när du berövar din kropp kolhydrater, utvisar dina njurar vatten oftare – och med detta kommer vår kropps naturliga mineraler. Du kanske har lite natrium, magnesium eller kalium.

Din kropp kan behöva tid för att anpassa sig till din nya diet. Senare kommer vi att diskutera hur man kan bota eller till och med förhindra ketoinfluensan helt, men nu går vi vidare.

 

Orsak 2: uttorkning

Detta kanske inte är en chock för de flesta av oss, eftersom våra kroppar driver ut mer vatten med den ketogena kosten.

För att motverka detta är det viktigt att du dricker mycket vatten, kanske dubbelt så mycket som normalt, för att förhindra uttorkning.  

 

Orsak 3: Brist på sömn

Keto-dieten kan orsaka avbruten sömn och sömnlöshet på grund av låga nivåer av serotonin och melatonin, liksom högre energinivåer än normalt.

Att vara lätt på koffein, alkohol och söta sötsaker har visat sig hjälpa till med sömnen.

Att lägga till en träningsrutin hjälper också – även i bara 15-30 minuter per dag för att balansera kroppens energinivå.

 

Anledning 4: Äter inte tillräckligt eller äter för mycket

 

På grund av din kropps övergång till en diet med högt proteininnehåll och lågt kolhydratinnehåll är det mycket viktigt att få tillräckligt med fett i ditt system för att säkerställa att du har tillräckligt med energi för att bränna.

Om du inte gör det kommer din energi helt enkelt att tömmas och lämna dig trött och utmattad.

För att ge dig en idé, nedan är en lista över ketovänliga livsmedel.

Vad du kan äta:

 1. Kött
 2. Fisk
 3. Kyckling
 4. Nötter
 5. Ost
 6. Gröna blad
 7. Ägg
 8. Smör
 9. Olja som olivolja, avokadoolja och kokosnötolja
Vad du inte kan äta:
 • Korn som ris, pasta och bröd
 • Efterrätter och söta drycker
 • Skräpmat (chips, pommes frites, pizza)
 • Alkohol
 • De flesta frukter (utom citroner, tomater och utvalda bär
 • Bönor, ärtor, linser och jordnötter

Du måste följa en mycket strikt måltidsplan för att få ett tillräckligt kaloriintag för att förbättra din allmänna hälsa och kost. Detta kan visa sig vara ganska svårt, särskilt om du precis börjar med keto-dieten.

Att besöka en dietist är ett effektivt sätt att se till att du följer rätt måltidsplan, men jag förstår att ett möte kan vara ganska dyrt.

Lyckligtvis finns det ett alternativt sätt. Du kan få din egen skräddarsydda måltidsplan beroende på din livsstil, mål och framför allt din smak genom att använda programmet Custom Keto Diet.

Allt i ditt hem!

Custom Keto Diet är ett keto-program som ger dig den perfekta måltidsplanen varje vecka. Den har recept, instruktioner som är lätta att följa och en diet som är optimerad för ditt eget idealiska kalori- och makrointag.

Det bästa är? Alla måltidsplaner baseras på erfarenhet och expertis från branschledare.

Det inkluderar nutritionists, personliga tränare och kockar.

 

Hur man förhindrar ketotrötthet

Saltintag.

Forskning tyder på att förstärka ditt natriumintag med 1 till 2 gram per dag kommer att hjälpa till att minska biverkningarna av keto-dieten. Detta är inte att säga att du dramatiskt bör öka din saltanvändning; kom ihåg: balans är nyckeln. Salta all din mat efter önskad smak.

Om du fortfarande känner dig trött kan du försöka lägga till en tesked salt i det första glaset vatten du dricker på morgonen.

 

Träning

Ja jag vet. Du är helt utmattad och har knappt energi att göra någonting. Kom ihåg: att träna är en viktig del av en diet.

En av de bästa sakerna med keto-dieten är att du inte behöver svettas hela tiden för att gå ner i vikt. Det beror på att din kropp är i ett konstant tillstånd av att bränna fett.

Jag ber dig inte att göra push-ups eller börja jogga varje morgon (även om det är bra om du gör det). Gå ut på en promenad, gör lite hoppjack. Det spelar ingen roll vilken metod du väljer, det spelar ingen roll hur långsamt eller hur länge.

Du behöver bara helt enkelt flytta. Du mår mycket bättre om du gör det.

Diet

I grund och botten måste du ha i genomsnitt 70-80% fett, 5-10% kolhydrater och 10-20% protein i din dagliga kost. Fett ger 9 kalorier per gram, kolhydrater ger 4 kalorier per gram och protein ger 4 kalorier per gram.

Dessa är till exempel de ungefärliga mängderna av olika livsmedelsgrupper du kan ha per dag.

 

1 500 kalorier

 • 116 g fett
 • 19 g kolhydrater
 • 38 g protein

2000 kalorier

 • 156 g fett
 • 25 g kolhydrater
 • 50 g protein

2500 kalorier

 • 195 g fett
 • 32 g kolhydrater
 • 63 g protein

Observera att dessa siffror är en beräknad beräkning med hjälp av information från Food and Nutrition Information Center.

Det är här den anpassade måltidsplanen för Keto-diet visar sig vara mycket fördelaktig; det hjälper till att se till att du äter tillräckligt och hjälper till att upprätthålla mineralbalansen.

Du behöver inte sitta ner och manuellt beräkna ditt kaloriintag. De gör det åt dig!

 

Kosttillskott

Kosttillskott inkluderar vitaminer, mineraler, aminosyror och örter eller botaniska ämnen, liksom andra ämnen som kan användas för att komplettera kosten.

De bästa tillskotten du kan ta när du är på keto är magnesium, kortkedjiga fettsyror (SCFA), leucin, vitamin D och MCT-oljor.

 

Slutgiltiga tankar

Mat är bränsle, och som alla andra typer av bränsle (oavsett om det gäller motorer eller något annat), kan en otillräcklig mängd av valt mineral orsaka låga motorfunktioner.

Ät bra och ät rätt. Ge dig själv tillräckligt med protein och se till att hålla din kropp aktiv hela dagen.

Viktigast av allt måste du komma ihåg att vara snäll mot dig själv medan din kropp byter bränslekälla. Det kan ta ett tag, men ge dig själv tid att anpassa dig. Ha tålamod. Belöningarna som keto-dieten ger långt överträffar alla materiella priser: ett långt och lyckligt, hälsosamt liv.

 

Lämna ett svar